motor poletje

Vigo in 7 mitov

“Vigo bi moral imeti vsak motorist,” pravijo naši uporabniki, ki ugotavljajo, da je Vigo najboljši sopotnik na vsaki dogodivščini z motorjem. Vigo namreč ni le zavarovanje, ampak tudi način življenja. Kljub temu pa se pojavljajo razni miti in neresnice, ki jih bomo v današnjem blogu ovrgli. Pa se kar lotimo dela 😊

> Vigo prazni akumulator.

Vigobox ima lastno baterijo, stanje njene napolnjenosti pa lahko spremljamo v aplikaciji. Ko motor miruje, je Vigobox v spečem stanju in akumulatorja ob tem ne prazni, saj je njegova poraba manj kot 1mA na 12V. Vigova baterija bo ostala polna do 2 meseca.

> Zavarovalnica spremlja moje vožnje in mi zato lahko zviša zavarovalniško premijo.

Zavarovalnica dostopa do podatkov nima. V primeru nesreče lahko dostopa le do: lokacije in časa nesreče, ime in priimek zavarovanca, številka zavarovalne police in telefonska številka. 

> Tisti, ki bo hotel ukrasti motor, bo odklopil akumulator in zapeljal motor tja, kjer ni signala. 

Scenarij se lahko pripeti, ampak Vigo bo uporabniku že ob prvem premiku poslal SMS sporočilo, da se z motorjem nekaj dogaja. Kraja bo lahko v vsakem primeru preprečena.

Miti o Vigu

> Zavarovalnica bo odklonila izplačilo škode, ker je bila hitrost prevelika.

Zavarovalnica dostopa do vaših podatkov nima. Podatki o vožnjah so na voljo le vam. Aplikacija pa ponuja možnost, da svojo vožnjo delite na družbenih omrežjih. 

> Policist lahko prek aplikacije preveri, ali sem prekoračil omejitev in mi napiše kazen.

Policija dostopa do vašega računa v aplikaciji  oziroma dostopa do strežnika s podatki o vožnji nima. 

> Če nimaš mobilnega signala, zavarovanje ne velja.

Zavarovanje je aktivno od trenutka, ko v aplikaciji Vigo opravite registracijo in se povežete z Vigoboxom, ki ste ga predhodno namestili na motor.

> Z Vigom ne morem zavarovati svojega skuterja oz. motorja do 50 ccm.

Z Vigo zavarovanjem lahko zavarujete tudi skuter ali motor do 50 ccm ter štirikolesnik. Znotraj ene aplikacije pa je mogoče registrirati več vozil. 

Kaj pa velja za Vigo?

  • Najboljša zaščita motorja pred krajo. Vigo je najboljši sopotnik na dogodivščinah z motorjem. Poskrbel bo za vašo varnost in varnost vašega jeklenega konjička. Ob daljšem postanku v naravi boste tako ostali mirni, saj vas bo Vigo v primeru premika motorja takoj obvestil. 
  • Vigo rešuje življenja. Ob nesreči Vigo samodejno aktivira SOS klic in v najkrajšem možnem času na kraj nesreče pošlje pomoč.
  • Vigo je popolnoma prilagojen ključnim potrebam motoristov. Poleg učinkovite zaščite pred krajo in SOS klica ponuja tudi ocenjevanje voženj. Funkcija motorista spodbuja, da doseže višji rezultat, izboljša svojo vožnjo in s tem zagotovi večjo varnost na cesti. 
  • 24/7 vpogled v lokacijo motorja. Z Vigom neprespanih noči in skrbi ni več. 
  • Vigo zavarovanje lahko sklenete ali podaljšate tudi preko spleta: SPLETNO SKLEPANJE VIGO. Informativni izračun mesečne premije pa lahko opravite TUKAJ 😉

Vas zanima informativni izračun mesečne premije Vigo zavarovanja? Klik na spodnji gumb vas bo odpeljal na informativni obrazec 🙂