Varnostna naprava, ki te bo obvestila o premiku motorja.

ULTIMATIVNA VARNOST TVOJEGA MOTORJA PROTI KRAJI

Si kot motorist lahko predstavljaš kaj hujšega kot to, da ugotoviš, da je bil tvoj motor ukraden? Kaj lahko narediš, da krajo preprečiš? Je sledilna naprava prava rešitev za povečanje varnosti tvojega motorja?

 

Motoristom je varnost motorja zelo pomembna in v tem prispevku ti bom predstavil načine za izboljšanje varnosti. Prav tako pa te bom seznanil z novo rešitvijo, s katero si boš v primeru kraje motorja lahko povrnil realno vrednost izgubljenega.

ŠTEVILO KRAJ MOTORJEV SE V SVETOVNEM POVPREČJU HITRO POVEČUJE

Nedavno sem naletel na statistične podatke o krajah motorjev v Veliki Britaniji. V povprečju je vsak dan v VB ukradenih sedemdeset motorjev. Da, prav si prebral, sedemdeset! Število kraj se je v zadnjih nekaj letih skokovito povečalo. Sledilna naprava za motor lahko pomaga.

 

Mnogi, vključno z mano, si predstavljamo, da kraja motorja vzame lahko kar precej časa. A resnica te bo šokirala. Izkušeni tatovi za krajo motorja potrebujejo le nekaj sekund. Dobesedno, le nekaj sekund!

 

TATOVI SO POSTALI HITREJŠI IN POGUMNEJŠI

Kamere so ujele mnogo tatvin in v nekaterih primerih so tatovi enostavno dvignili motor ter ga naložili v kombi ali na prikolico. Za to pa niso potrebovali več kot 20 ali 30 sekund. V teh primerih ne pomaga noben alarm, niti ključavnica za zavorne diske.

 

Če misliš, da debela veriga odvrne tatove od kraje, boš razočaran. Na internetu lahko najdeš številne posnetke, kjer boš videl tatove krasti motorje sredi belega dne, vpričo množice ljudi. Enostavno se ne pustijo motiti.

S PRAVIMI ORODJI LAHKO ONEMOGOČIŠ VSAKO NAPRAVO ZA VAROVANJE MOTORJA

Dandanes so tatovi zelo dobro organizirani in pripravljeni na krajo tvojega motorja. Opremljeni so z vsemi orodji, s katerimi lahko onemogočijo prav vsako varovalno napravo. Tudi drznosti jim ne manjka in brez zadržkov ustrahujejo naključne mimoidoče do te mere, da marsikoga postane strah poklicati policijo.

 

V naslednjem posnetku si lahko ogledaš primer poskusa kraje motorja v Londonu, Velika Britanija, ki ga je ujela varnostna kamera. Klikni TUKAJ in si oglej posnetek na YouTube-u.

 

SLEDILNA NAPRAVA NE BO PREPREČILA KRAJE MOTORJA, LAHKO PA POVEČA MOŽNOST, DA GA NAJDEŠ

Ne želim te prepričati, da bo sledilna naprava preprečila krajo tvojega motorja. Veliko pa lahko pripomore k skrajšanju odzivnega časa in ti omogoči, da odreagiraš precej hitreje, kot sicer.

V primeru kraje motorja naprava sporoči zadnjo znano lokacijo motorja. Bolj napredne rešitve pa celo omogočajo spremljanje lokacije v realnem času.

 

V zadnjem času se proizvajalci sledilnih naprav povezujemo tudi direktno s pristojnimi organi, kot so policija in varnostne službe. Cilj teh povezovanj je, da se optimizira odzivni čas med prijavo kraje in trenutkom, ko se pristojna oseba poda na lov za ukradenim motorjem.

 

Odzivni čas je v teh primerih ključnega pomena. Ko tatovi odtujijo motor, ga navadno karseda hitro razstavijo in ker so pri svojem delu zelo dobro organizirani, je tvoj motor lahko zelo hitro razstavljen na prafaktorje, možnost, da ga najdeš pa praktično nična.

EKIPA MOVALYSE JE RAZVILA PAMETNO NAPRAVO, KI OMOGOČA ZAVAROVANJE MOTORJA PROTI KRAJI – VIGOBOX

Smo ekipa, ki je razvila Smart Turn System in pri svojih produktih se ne sprijaznimo z ničemer, kar ni 100% optimalno. Razvili smo najnaprednejši sistem za samodejni izklop smernikov, kmalu za tem pa smo motoristom predstavili še sistem za zaznavanje pojemka, ki prižge zavorno luč, ko se hitrost motorja zmanjšuje brez uporabe zavor.

 

Motoristi so bili navdušeni nad kvaliteto in natančnostjo delovanja in zavezali smo se, da bomo naredili vse v naši moči, da bo najnovejši produkt prav tako najboljši na trgu.

Tudi sami smo motoristi in skupaj z vami si delimo iste skrbi, kot jih ima večina motoristov. Varnost motorja je veliki večini zelo pomembna.

 

Preko spodnjega obrazca se lahko prijaviš na naš seznam motoristov, ki želijo o vseh novostih biti obveščeni prvi. Prav tako pa bodo vsi prijavljeni dobili povezavo, preko katere si boš lahko sam naredili informativni izračun stroška zavarovanja proti kraji za svoj motor.

 

ZAKAJ DO DANES NI BILO MOŽNO ZAVAROVATI MOTORJA PROTI KRAJI, RAZEN V OBLIKI KASKO ZAVAROVANJA?

Naprave in oprema za preprečevanje kraje motorja lahko krajo motorja otežijo, ne morejo pa je preprečiti. Prav tako kraje ne bo preprečila sledilna naprava, poveča pa lahko možnost, da pristojni organi motor najdejo.

 

In ne samo to. Ali veš kako drage so premije za kasko zavarovanje motorja? Pravo malo premoženje. V veliko primerih se visoka cena kasko zavarovanja motoristom sploh ne zdi smiselna.

 

Predstavljaj si, da je tvoj motor opremljen z napravo, ki lahko občutno skrajša reakcijski čas v primeru kraje in spremljanje premikov v realnem času. Policija bi se v takem primeru lahko podala na lov praktično v istem trenutku, prav tako pa bi tudi zavarovalnica lahko uspešno ločila dejanske kraje od tistih, ki so uprizorjene.

 

VIGOBOX BO OMOGOČIL ZAVAROVANJE PROTI KRAJI ŽE OD 9 EUR / MESEČNO

Z razvojem naprave Vigobox, v katerem je sodelovalo več kot 300 slovenskih motoristov, smo uspeli najti rešitev, ki bo samodejno prepoznala mnogo različnih dogodkov. Vsak nedovoljen premik motorja bo javila lastniku preko sporočila na pametni telefon in preko namenske aplikacije, s točnimi podatki o samem dogodku in lokaciji motorja. Vse to bo naprava naredila v roku parih sekund. Prav tako pa bo lastnik sam preveril stanje motorja, kjerkoli in kadarkoli.

 

Vigobox bo deloval kot »dodatni možgani« tvojega motorja, motor pa bo tako dobil tudi možnost, da te sam obvesti o vseh podrobnostih, ki bi jih kot motorist želel vedeti, ko je tvoj pogled obrnjen stran od parkirnega mesta.

KAKO SE VIGOBOX RAZLIKUJE OD OSTALIH PODOBNIH REŠITEV NA TRGU

Najpomembnejša razlika Vigoboxa z ostalimi napravami je sposobnost prepoznavanja različnih dogodkov. Naprava bo razlikovala med premikom motorja in poskusom kraje motorja. Prav tako pa bo komunikacija naprave potekala dvosmerno.

 

V primeru, da bodo tatovi ob kraji uporabili motilce signala, bo inovativna platforma poskrbela, da boš kot lastnik motorja o sumljivih okoliščinah prav tako obveščen. Vigobox bo tako v vsakem primeru lahko poskrbel za najkrajši možen odzivni čas. Naprava bo dovolj majhna (85x55x25mm), da jo boš lahko elegantno namestil na svoj motor, po potrebi čim bolj globoko v drobovje motorja. Lastno napajanje naprave pa bo omogočilo delovanje tudi v primeru, ko bodo nepridipravi odklopili akumulator.

 

Naprava se bo polnila vsakič, ko se boste vozili z motorjem, v primeru nizke napetosti na akumulatorju pa bos preko aplikacije dobil obvestilo, da motor priklopi na polnilno postajo, ob lepem vremenu pa vabilo na izlet z motorjem 😉

 

VIGOBOX BO POSKRBEL TUDI ZA TVOJO VARNOST

Tudi v primeru prometne nesreče bo naprava pripomogla, da bodo reševalci priskočili na pomoč precej hitreje, kot sicer. Si že kdaj slišal za SOS klic za motorje?

 

Vsi se zavedamo, da je v primeru prometne nesreče pomemben odzivni čas, kjer vsaka sekunda lahko pomeni razliko med življenjem in smrtjo. Ko bo Vigobox zaznal prometno nesrečo, bo takoj na pomoč poklical reševalce.

 

Posebnost naprave pa je v tem, da bo reševalcem sporočila tudi smer po kateri si se pripeljal, s čimer bodo točno vedeli, po kateri strani avtoceste se lahko pripeljejo na kraj nesreče.

Odzivni čas je torej ključnega pomena tudi v teh neljubih situacijah. Poskrbeli smo, da bodo posredovane informacije uporabne in točne.