skuter

Skuter: popoln za hitre opravke v mestu in vožnjo v službo

Skuterji so odlična rešitev, da se izognemo gneči in opravke v mestu opravimo hitreje. Postajajo namreč vse bolj priljubljeni, saj so hitri, enostavni za uporabo. Prednost vožnje s skuterjem je tudi ta, da lahko prihranimo veliko časa. 

Skuter vs. motocikel: je skuter motor?

Skuteristom je najpomembneje to, da z minimalnimi stroški in minimalno porabljenim časom pridejo od točke A do točke B. Skuter pa je lahko odlična vaja za bodoče motoriste. Ker so enostavnejši za uporabo, se lahko mladi voznik bolje osredotoči na promet in je kasneje bolje pripravljen na zahtevnejšo vožnjo z motorjem.

Prva in ključna razlika med motorjem in skuterjem je ta, da lahko skuter s prostornino do 50 ccm vozimo z izpitom kategorije B. Več o kategorijah izpita za motor in vse, kar mora bodoči motorist vedeti, pa si lahko preberete TUKAJ.

skuter

1. Enostavno upravljanje: Skuterji so za upravljanje lažji, saj imajo avtomatske menjalnike in sklopko. Po zakonu morajo imeti tudi ABS zavorni sistem. 

2. Velikost motorja in stabilnost koles: Skuterje z manjšo prostornino motorja vozimo ob nižjih hitrostih in že sami po sebi so stabilni. Motocikli so najbolj stabilni pri višjih hitrostih, hkrati pa so primerni tudi za vožnjo po grobem terenu in za daljše izlete. A če se odločite za srednje močan skuter, se boste tudi z njim lahko odpravili na izlet 😉

3. Hitrost: S skuterjem do 50 ccm, lahko dosežemo hitrost do 60 km/h. Če ste bolj adrenalinskega tipa pa je prava izbira za vas motocikel oziroma močenji skuter, s katerim lahko dosežete tudi višje hitrosti.

skuter vespa

Različne vrste skuterjev in motociklov

Glavne vrste motociklov so: standardni, Cruiser, Tourer, Sport Bike, Sport Tourer in Dual Sport. Skuterji so običajno razvrščeni po velikosti motorja v zadnjih letih pa so postali zelo popularni trikolesni skuterji Piaggio MP3.

Skuterji Piaggio MP3 spadajo med najstabilnejše skuterje, kar se tiče lege na cesti in zaviranja. Vožnja z njimi pa je prav tako udobna in varna, kot pri manjših skuterjih. 

skuter mp3

Tudi na skuterju poskrbite za varnost 

Od letošnjega leta dalje lahko tudi skuteristi sklenete Vigo zavarovanjeKo se boste odpravili po opravkih po mestu, boste prek aplikacije lahko spremljali njegovo lokacijo. V primeru, da bi si ga kdo “sposodil”, vas bo aplikacija o tem obvestila takoj in kraja bo lahko preprečena.

Čeprav je vožnja s skuterjem počasnejša od vožnje z motorjem, se zaradi nepredvidljive situacije in neprevidnosti lahko pripeti nesreča.V tistem trenutku bo Vigo samodejno zaznal nesrečo, aktiviral avtomatski SOS klic in poklical na pomoč.

Ugodnosti za Vigo uporabnike

  • V aplikaciji pod zavihkom Priporoči prijatelju lahko uporabnik dostopa do unikatne promocijske kode, s katero prejmete popust v višini 10 EUR. Kodo deli s prijateljem, ki želi skleniti Vigo zavarovanje in popust prejmeta oba. Če boste svojo kodo delili z 12 prijatelji, pa prejmete bon za brezplačni tečaj varne vožnje AMZS
  • V izbranih moto trgovinah prejmete popust ob nakupu moto opreme. Vse kar morate storiti je, da prodajalcu pokažete aktivno aplikacijo Vigo. 
vespa scooter

Vas zanima informativni znesek Vigo zavarovanja za vaš skuter? Klik na spodnji gumb vas bo odpeljal na informativni obrazec 🙂