Izlet z motorjem – 5 idej za dopust na Hrvaškem

Ste že razmišljali, kam se boste odpravili na dopust? Letos bomo morali biti kreativni in se znajti drugače. V poštev bodo prišli izleti in krajša potovanja po Sloveniji, z motorjem pa se lahko odpravite tudi na dopust in hkrati vožnjo po bližnjih državah. Ideje za izlet po Sloveniji lahko najdete tukaj, spodaj pa vas čaka še nekaj idej za moto turo po Hrvaški 🙂

Tura 1: Ljubljana – Varaždin – Osijek – Slavonski Brod – Lonjsko polje – Odransko polje – Zagreb  – Novo mesto – Ljubljana 

Prva tura traja približno 2-3 dni. Do Varaždina se peljemo mimo Ormoža, pot pa skozi naravni park Papuk nadaljujemo do Osijeka, kjer si lahko ogledamo Naravni park Kopački rit. Naslednji dan pot skozi Slavonski Brod nadaljujemo do Lonjskega polja, kjer naredimo postanek in se naužijemo neokrnjene narave, od tam pa ob reki Savi nadaljujemo do Zagreba. Skozi Samoborsko gorovje se odpeljemo proti Novemu mestu in nadaljujemo do Ljubljane. 

Tura 2: Ljubljana – Reka – Senj – Starigrad – Šibenik – Trogir – Dubrovnik – Karlobag 

Za turo si vzamemo 2-3 dni. Mejo prečkamo na Babnem polju in se mimo Nacionalnega parka Risnjak odpeljemo do Reke, pot pa preko Vratiškega prelaza nadaljujemo v Senj. V Senju si lahko ogledamo trdnjavo Nehaj, od koder je krasen razgled na morje in celotno mesto. Pot po Jadranski magistrali nadaljujemo do Starigrada, kjer prenočimo. Odpravimo se lahko tudi do otoka Pag ali si ogledamo Zadar. Pot nadaljujemo do Šibenika, kjer naredimo še mini izlet do slapov Krke. Skozi mesto Trogir se zapeljemo do Dubrovnika, kjer prenočimo. Na poti nazaj domov naredimo postanek v kraju Karlobag, od tam pa se preko mejnega prehoda Rupa vrnemo domov.

Tura 3: Ljubljana – Reka  –- Pula  – Umag – Piran  – Ljubljana 

Moto tura po Istri traja 2 dni. Na Hrvaško se odpravimo mimo Loškega potoka in mejo prečkamo pri kraju Čabar. Peljemo do Reke, potem pa pot v Pulo nadaljujemo skozi naravni park Učka, kjer se lahko povzpnemo na najvišji vrh Vojak. Od tod se razteza krasen razgled na morje in njegovo zeleno okolico. Pot nadaljujemo mimo mesta Pazin, v Puli prenočimo. Predenj se naslednji dan odpravimo do Umaga, se zapeljemo še do mesta Motovun, ki slovi po tartufih. Uživali boste lahko tudi ob čudovitem razgledu na dolino reke Mirne. 

Tura 4: Ljubljana  – Rovinj – Lošinj – Krk – Plitvička jezera – Dubrovnik – Hvar – Pag

Za potovanje si vzamemo 3 dni. Na otok Lošinj se odpravimo skozi Rovinj, kjer prenočimo. Naslednji dan se prek otoka Krk odpravimo do Plitvičkih jezer, kjer si vzamemo čas za postanek. Pot nadaljujemo do Dubrovnika, od koder pot nadaljujemo na otok Hvar, od tam pa skozi Šibenik na otok Pag. 

Tura 5: Ljubljana – Čakovec – Šoderica – Grudnjak – Zagreb – Samobor – Ljubljana

Za moto turo si vzamemo 2 dni. Proti Čakovcu se odpravimo skozi Ptuj in Ormož, postanek pa lahko naredimo tudi ob Varaždinskemu jezeru, ki leži le slabih 20 minut od mesta. Od jezera pot nadaljujemo do Šoderice, kjer lahko tudi prenočite. Naslednji dan pot nadaljujemo do Grudnjaka. V njegovi bližini se nahaja tudi naravni park Papuk, ki velja za enega najlepših gorskih dolin, obkroženih s stoletnim bukovim gozdom. V planinskem domu boste lahko tudi prenočili. Naslednji dan se mimo Zagreba in Samoborja odpravite nazaj domov.

Varni tudi na dopustu 

Preden se odpravimo na zaslužen dopust, je treba načrtovati pot, poiskati prenočišča in zagotoviti tehnično brezhibnost jeklenega konjička. Nepogrešljiv sopotnik na vsakem potovanju je tudi Vigo, ki bo poskrbel za vašo varnost in varnost vašega motorja. 

Vigo je namreč povezan z aplikacijo Vigo, preko katere lahko 24/7 spremljate lokacijo motorja. V primeru, da bi se motor premaknil, ko niste blizu, boste takoj prejeli obvestilo in kraja bo lahko preprečena. 

Vigo rešuje življenja

Če ste bolj adrenalinskega tipa in se raje odpravljate na daljše vožnje, popolnoma sami, vam bo prav prišel SOS klic. V primeru, da se vam pripeti nesreča, bo Vigo takoj poklical na pomoč in vam tako rešil življenje.

Vas zanima informativni znesek Vigo zavarovanja za vaš motor? Klik na spodnji gumb vas bo odpeljal na informativni obrazec 🙂